Politica de retur
Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile calendaristice, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Termenul de 14 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga de la data primirii lor de catre consumator”. ” In cazul exercitarii dreptului de denuntare unilaterala a contractului de catre consumator, comerciantul are obligatia sa ramburseze sumele platite de consumator fara a-i solicita acestuia cheltuielile aferente rambursarii sumelor. Rambursarea sumelor se va face in cel mult 30 de zile de la data denuntarii contractului de catre consumator.”
Clientul se obliga sa notifice Echipamentelucru.ro, intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/fax/etc) in termen de maxim 14 zile de la primirea produselor si/sau serviciilor. Clientului care a notificat Echipamentelucru.ro, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate in maxim 14 zile, in caz contrar, Echipamentelucru.ro considerand cererea nefondata/invalida si poate refuza returul.
Conform OUG 34/2014 art. 16 lit.c. Echipamentelucru.ro isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar.
Conform OUG 34/2014 art. 16 lit.d. Echipamentelucru.ro isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid. Clientul va fi informat pe pagina produsului daca acesta NU este returnabil. Produsele care nu dispun de aceasta mentiune in site se considera a fi returnabile.
Conform OUG 34/2014 art. 16 lit.e. Echipamentelucru.ro isi rezerva dreptul de a nu accepta produse desigilate de catre consumator din motive de protectie a sanatatii sau igiena (ex. manusi de unica folosinta, truse de prim ajutor).
Produsele ce constituie un kit trebuie returnate ca un kit. Incaltamintea trebuie sa nu fie folosita si să fie returnata în ambalajul original nedeteriorat, cutiile fiind considerate ca o parte a produsului.
In cazul inlocuirii produsului cu unul avand marimea nou comandata, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.
In cazul in care Clientul care a returnat un produs in conformitate cu prevederile de mai sus, iar Echipamentelucru.ro nu dispune de un produs corespunzator pentru inlocuire, acesta va oferi clientului contravaloarea produsului.
Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre client, nu se ramburseaza.
In toate cazurile, cheltuielile de returnare / re-expediere vor fi suportate de catre client exceptie facand situatiile in care livrarea s-a efectuat gresit din vina Echipamentelucru.ro, situatie in care Echipamentelucru.ro va suporta contravaloarea transportului. De asemenea, in cazul, livrarii unui/unor produs(e) necomandat(e), cheltuielile de returnare sunt in sarcina Echipamentelucru.ro.
Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de Echipamentelucru.ro oricarui client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de ERIUS M&C de la acest client.

1.Produsul impreuna cu ambalajul producatorului trebuie sa se prezinte in forma in care a fost primit. De aceea va recomandam ca in momentul predarii catre firma de transport, produsul impreuna cu ambalajul producatorului trebuie impachetate corespunzator, cel putin intr-o alta cutie sau punga pentru a nu se deteriora in timpul transportului;
2.Returul produsului trebuie sa fie insotit de toate documentele primite la livrare (certificat de garantie, declaratie de conformitate, ghid de utilizare, etc.);
3.Costul transportului inapoi la Echipamentelucru.ro este suportat exclusiv de client. In cazul in care returul este trimis cu plata ramburs, Echipamentelucru.ro isi rezerva dreptul de a scade costul aferent returului din suma ce urmeaza sa o restituie clientului. Exceptie o fac situatiile in care produsul primit de client difera prin marime/culoare/cod, de produsul comandat pe website. In acest caz, Echipamentelucru.ro se face raspunzator pentru greseala survenita si va suporta costul aferent returului.

Exceptii si note
Nu se pot returna produse aflate intr-una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
Produs adus pe comanda speciala;
Produsul este incomplet, nu mai are ambalajul producatorului sau documentele aferente;
Aparatele care au fost instalate, montate sau folosite;
Haine sau incaltaminte care prezinta urme de purtare sau sunt deteriorate;
Produse ce s-au murdarit ca urmare a neambalarii astfel incat sa fie deteriorate pe durata transportului;
Alte produse care prezinta urme de uzura sau consum.
In cazul in care produsul este returnat si prezinta urme de deteriorare, uzura, zgarieturi, socuri, accesorii sau documente lipsa, ne rezervam dreptul de a accepta produsul si a opri o suma corespunzatoare, suma ce va fi comunicata ca urmare a evaluarii prejudiciilor aduse. De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza orice retur care nu indeplineste intocmai conditiile de returnare, este uzat fizic sau deteriorat.

Top